среда, 17 сентября 2014 г.

Чому свячена вода не псується?

Чому свячена вода не псується?

Свячену воду завжди зберігають у срібному посуді.
Адже срібло має сильні бактерицидні властивості. Це знали ще в давні  часи. Наприклад, для загоювання ран воїни Олександра Македонського накладали  срібні пластини. Срібло вбивало мікроби - і рани швидко гоїлися. Вода, яка реагує зі сріблом, довго лишається свіжа, оскільки в ній не розвиваються  мікроорганізми. Пояснюють це тим. що срібло дуже невеликою мірою розчиняється у воді, і розчин срібла вбиває всі мікроорганізми, які в ній є. Фільтруванням води крізь посріблений кварцовий пісок також очищають її від бактерій.
Ще в давнину було відомо, що вода, яка контактує зі сріблом, набуває цілющих властивостей. Давні індуси знезаражували воду зануренням у неї  пластин з металічного срібла. В українській православній церкві святу воду  тримають  у срібному посуді. 
У чому причина особливих властивостей "срібної води" ? Іони Ag+ проникають усередину клітин бактерій і порушують їхню життєдіяльність. Ефективність  знищення бактерій у воді, що містить сліди іонів срібла. надзвичайно висока. Бактерицидність такої води зберігається упродовж багатьох місяців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий